Overval juwelier Hund: 18 jaar cel (UPDATE)

Voor de dodelijke overval op de Amsterdamse juwelier Fred Hund (66) heeft de 20-jarige Soufiane B. donderdag 18 jaar gevangenisstraf gekregen. Dat is conform de eis van de officier van justitie. De rechtbank stelt dat B. één van de twee mannen was die op 7 oktober 2010 de winkel van Hund aan de Jan Evertsenstraat binnenkwam en met Hund in gevecht raakte. Buiten op de stoep ging het pistool af dat één van de twee overvallers in de hand had. Het schot verwondde Hund in de buik, later bezweek hij aan die verwondingen.  

De tweede verdachte in de zaak is nog altijd niet gevonden.

Daarnaast is B. schuldig bevonden aan een diefstal op 6 oktober 2010 in massagesalon Asmara, waarbij twee daders door het inslaan van een ruit de massagesalon zijn binnengedrongen. Dit werd gevolgd door afpersing van een klant van de massagesalon onder bedreiging met een vuurwapen.

Verder acht de rechtbank bewezen dat B. samen met anderen op 29 juni 2011 een scooter heeft vervoerd naar Krommenie, waarop later de daders van de poging overval op een juwelier konden vluchten. Tenslotte wordt hij schuldig bevonden aan voorbereiding van een overval op een juwelier in Bleiswijk door informatie over de juwelier te verzamelen op internet en de omgeving van de winkel enkele malen te verkennen.

De rechtbank neemt het B. zeer kwalijk dat hij na de dood van de heer Hund is doorgegaan met zijn criminele gedrag.

OM eist 18 jaar voor dodelijke overval Hund 

Nog een verdachte juwelier Hund gepakt 

Verdachte overval Hund aangehouden