Overval met motors in winkelcentrum

In één van Londens grootste winkelcentra is dinsdag een overval geweest van een groep mannen die met drie motorfietsen de winkelpassage inreed. Er waren drie bestuurders en drie passagiers, allen gemaskerd, die gewapend met bijlen de uiteindelijk overval op een juwelier pleegden. ‘Het was een nachtmerrie rechtsreeks uit een Mad Max-film’, zei een getuige naderhand. De kentekens van de motoren waren met karton afgeplakt en voorzien van nummers 1, 2 en 3.

Voordat de motoren het winkelcentrum binnenreden hoorde een getuige de bestuurder van motor 1 schreeuwen: ‘Let the fun begin’, aldus The Dailty Mail.

De overvallers waren gewapend met honkbalknuppels en bijlen. Toen ze wegreden zag een getuige horloges op de grond vallen. Brent Cross is één van de grootste winkelcentra in Europa en overval uitgerust met camera’s. De overvallers kwamen even na 10.00 s’ ochtends binnen. Op dat moment in de ochtend was er nog geen politie aanwezig in het centrum, die komt pas om 11.00.

Later werden de motorfietsen door de politie gevonden. Het ging om een paarse Triumph Street Treble, een witte Triumph Daytona en een oranje KTM. De zes daders zijn voortvluchtig.

De Metropolitan Police heeft besloten de beelden vrij te geven.

{youtube}Aj1L4sjl_cs{/youtube}

 

{youtube}ayNVjkmQrL0{/youtube}