Overval op geldwagen verhinderd

Een overval, enkele dagen voor kerst, op een geldwagen van SecurCash is zo goed als zeker verhinderd door de arrestatie van twee mannen uit Oss. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Den Bosch vandaag bekend. De mannen zijn gisteren door de raadkamer van de rechtbank 90 dagen vastgezet. Zij zouden een medewerkster van het geldtransportbedrijf hebben bedreigd via sms berichten.

Een 33-jarige man en 29-jarige man worden verdacht van de afpersing. Onder druk van bedreiging heeft de medewerkster van SecurCash ook daadwerkelijk informatie verstrekt over een geldtransport dat zij op 21 december 2018 moest rijden. Zij heeft de afpersing gemeld bij de politie en die heeft de mannen op vrijdag 21 december 2018 aangehouden.

Bomvest

Bij de aanhouding waren beide verdachten in bezit van materialen waarmee mogelijk een bomvest te maken was. De politie vermoedt dat het bomvest voor de medewerker van de geldwagen eruit moest zien als een echt bomvest. Gisteren besloot de raadkamer tot 90 dagen gevangenhouding voor de twee verdachten. Het onderzoek naar de exacte rol van de verdachten bij deze voorbereidende handelingen van de afpersing loopt nog.