Arrestaties na overval op kunstbeurs TEFAF in Maastricht (VIDEO UPDATE3)

De kunstbeurs TEFAF in Maastricht is dinsdagmorgen ontruimd nadat rond 11.30 een groepje overvallers probeerde een overval te plegen, aldus de politie. Volgens verschillende bezoekers en media zijn er zeker vier gewapende mannen binnen geweest die met bijlen vitrines kapot sloegen. Daarin waren diamanten sieraden tentoongesteld. Op een video is te zien hoe de daders insloegen op de vitrine.

Volgens L1 zou er geen buit zijn gemaakt. De vier overvallers zijn op de vlucht geslagen. De politie heeft uiteindelijk twee verdachten gearresteerd op snelweg A2. De Koning Willem Alexandertunnel en enkele wegen in en rond Maastricht zijn afgezet voor het politieonderzoek. De verdachten zijn mannen van 22 en 26 jaar uit België.

Een ooggetuige zegt tegen Crimesite dat de overvallers een ‘Peaky Blinders’ outfit droegen en dat één van hen dreigde met een ‘Kalashnikov’. De daders spraken Engels: ‘get down’, zou de bewapende man hebben geroepen.

Een advocaat die de beurs zondag bezocht meldt aan Crimesite dat bij de entree bezoekers niet werden gecontroleerd door beveiligers. Verder werden bij de uitgang aangekochte artikelen niet gecheckt.