Overval op villa Oger Lusink (UPDATE)

Twee mannen hebben vanochtend de villa van modekoning Oger Lusink aan de Verloren Engh in Blaricum overvallen. De politie zoekt met onder andere een helikopter naar de twee overvallers, die mogelijk gewapend zijn. Volgens zoon Sander Lusink is er niets buit gemaakt.

De politie is op zoek naar een blanke man van ongeveer 25 jaar.  De man is ongeveer 1.90 meter lang. Hij is gekleed in een blauw jack en een blauwe broek. De andere man is getint en draagt dezelfde soort kleding.

Zoon Sander sprak tegen Quote van een ‘opportunistische overvalpoging’. ‘Er is gelukkig niets gebeurd. We hadden al goede beveiligingsmaatregelen, en die gaan we nu verder aanscherpen.’

Volgens Sander Lusink (39) kwamen de twee gemaskerde mannen met pistolen aanlopen. Zijn vader en vriendin waren op dat moment binnen, achter een zwaar beveiligde deur. Het lukte de overvallers niet om binnen te komen.

In 2009 trad Oger Lusink terug als directeur van het modemerk, toen hij een hersenoperatie moest ondergaan. Sander en Martijn, twee zonen van Lusink, hebben inmiddels de leiding van het bedrijf.