Overval uit 2008 opgelost

De politie in Drenthe heeft twee mannen aangehouden voor een overval die zij zouden hebben gepleegd in 2008, in het Drenthse De Wijk. De mannen komen uit Amsterdam en Krommenie en zijn allebei 39 jaar oud. De verdachten zijn aangehouden op basis van een dna-match. 

De politie denkt hiermee de overval te hebben opgelost en sluit hiermee het onderzoek naar deze overval af. Toch is het niet helemaal zeker of er inderdaad slechts twee overvallers waren. Mogelijk was er nog een derde in het spel. 

Op 8 oktober 2008 overvielen tenminste twee overvallers een bank aan de Dorpsstraat in De Wijk. Vijf personeelsleden werden met vuurwapens bedreigd. Eén van hen werd vastgebonden op een stoel en de overvallers dreigden haar in brand te steken. De overvallers gingen er met een geldbedrag vandoor.

In en rond de bank zijn meerdere sporen, waaronder dna, aangetroffen en veiliggesteld. Uitgebreid politieonderzoek bleef in eerste instantie zonder resultaat.

In 2010 gaf de dna-databank van het Nederlands Forensisch Instituut een match tussen bij deze bankoverval aangetroffen dna-materiaal en kort daarvoor ingevoerd dna van de nu 39-jarige verdachte uit Amsterdam. Deze verdachte kon in december 2010 worden aangehouden. Hij ontkende zijn betrokkenheid bij deze overval. Hij is in bewaring gesteld en in daarna in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten gesteld.

Eind 2011 gaf de dna-databank opnieuw een match tussen bij de bankoverval aangetroffen dna en de tweede nu 39-jarige verdachte uit Krommenie. Deze verdachte is in januari 2012 aangehouden. Ook hij ontkent zijn betrokkenheid bij deze overval.

Op 9 februari heeft de rechtbank de gevangenhouding van deze verdachte bevolen voor de periode van 90 dagen.

Beide verdachten zijn eerder veroordeeld voor gewapende overvallen.