Twee overvallen in woningen

Opnieuw is een oudere vrouw in haar woning overvallen. In Arnhem is maandagavond een 92-jarige vrouw in haar eigen woning slachtoffer geworden van een gewelddadige overval. De vrouw was lichtgewond maar hevig overstuur van de overval. Er zouden door buurtbewoners drie vluchtende jongens zijn gezien. Ze waren de woning aan de achterzijde binnengedrongen. Vrijdag is in Rotterdam een 76-jarige vrouw door drie mannen overvallen en mishandeld. 

De vrouw in Arnhem is door ambulancepersoneel ter plaatse verpleegd. Het incident vond plaats in de Gogelstraat, een rustige buurt in Arnhem met veel oudere bewoners. Het is onbekend wat er buit is gemaakt.

De vrouw in Rotterdam ondervindt nog steeds psychische schade van de overval. Ze is sinds vrijdag al verschillende keren behandeld in het ziekenhuis. Rond 17.40 uur was de vrouw in haar woning aan de Boergoensevliet pianoles aan het geven. Er werd aangebeld en toen ze de deur opende drongen de overvallers naar binnen. Toen de vrouw zei dat er geen geld was, werden de drie agressief. 

De laatste jaren neemt het aantal overvallen in woningen langzaam toe.