Overvallen België gelinkt aan Amsterdammers

In een onderzoek naar zeker 35 woninginbraken in de regio Mechelen in België heeft de politie maandag zeven arrestaties verricht in Amsterdam. Bij doorzoekingen in drie panden werden onder meer juwelen, vijfduizend euro aan contanten en inbrekerswerktuig aangetroffen.

Volgens het Parket in Mechelen zou de groep Amsterdammers zeker 35 inbraken op hun geweten hebben. Op 2 augustus kwam de groep in beeld nadat er bij een inbraak in Puurs een auto met Nederlands kenteken was opgemerkt.

Observatie

In samenwerking met de Nederlandse politie startten de Belgische autoriteiten een onderzoek naar de groep uit Amsterdam. Daaruit bleek dat ze steeds in verschillende samenstelling naar België, regio Mechelen, afreisden om woninginbraken te plegen.

De groep werd een periode geobserveerd door de politie en dat resulteerde in de arrestaties van maandag. België wacht op de overlevering van de verdachten. Een verdachte is nog voortvluchtig.

Bevestiging

De Amsterdamse politie heeft de arrestaties tegenover Crimesite bevestigd, maar kan verder niets zeggen over de zaak omdat het een Belgisch onderzoek is waarin de politie in Nederland 'alleen een ondersteunende rol heeft gespeeld'.