Overvaller gepakt door besmeurd geld

Een verdachte van een overval op een geldloper is woensdag december aangehouden door de Amsterdamse politie. De man probeerde besmeurd geld uit een ontplofte geldkoffer uit te geven in een winkel in de binnenstad van Amsterdam. Volgens de politie verklaarde hij tegenover de ontvanger dat het geld van een overval afkomstig was.

Het personeel van de zaak schakelde daarop de politie in. Toegesnelde agenten achtervolgden de verdachte, die inmiddels in een taxi was gestapt. Op de hoek Rozengracht – Marnixstraat hielden zij de verdachte aan. Tijdens de fouillering op het politiebureau bleek dat hij duizenden euro’s contant geld bij zich had.

Geldloper

De overval vond plaats op 2 december rond 16.00 uur op de Bos en Lommerweg. Een medewerker van een waardetransportbedrijf werd met een vuurwapen bedreigd en moest een geldkoffer afgeven. Door de geldloper werd de koffer tot ontploffen gebracht waardoor het geld met verf werd besmeurd.

Getuigen

Diverse mensen waren getuigen van de overval. Er is waarschijnlijk nog een andere dader of daders betrokken. De recherche zegt nog op zoek te zijn naar getuigen die de vluchtscooter ten tijde van de overval hebben gezien of daarvoor al iets verdachts hebben opgemerkt in de omgeving van de ING bank op de Bos en Lommerweg.