Overvaller met pistool eist Rolex van restaurantbezoeker in Amsterdam (VIDEO)

Op het terras van Italiaans restaurant Ferilli’s in de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid heeft vrijdagavond een mislukte roofoverval plaatsgevonden. De dader zette bij de gewapende overval een pistool op het hoofd van een bezoeker en eiste zijn Rolex op. Op sociale media circuleren bewakingsbeelden van de roofpoging.

Op de beelden is te zien dat een man met drie anderen in het restaurant zit als de overvaller met een grijze hoodie en capuchon een pistool op diens hoofd zet. Volgens Het Parool zei de overvaller tegen het slachtoffer: ‘Geef me je horloge, anders schiet ik je door je hoofd.’

Worsteling

Het slachtoffer, een ondernemer, hoorde het wapen een paar keer klikken. Hij werd twee keer met het vuurwapen op zijn hoofd geslagen. In de worsteling die ontstond, is te zien dat het slachtoffer zich losrukt en de dader op de vlucht slaat. De ondernemer gooit vervolgens nog een stoel ‘in de richting’ van de vluchtende overvaller. Die stoel raakt het gezicht van een vrouw die ook op het terras zat. Ze brak twee voortanden.

Mouwen opgestroopt

De roof mislukte. Het slachtoffer weet niet precies hoe de overvaller wist dat hij een dure Rolex droeg. ‘Ik had eerder die avond iets geknoeid, toen heb ik wel mijn mouwen even opgestroopt. Omdat op dat terras wel meer mensen zitten met dure horloges, dacht ik dat het wel kon.’

Eerder incident

In juli 2018 werd op een vol terras van hetzelfde Italiaanse restaurant de 62-jarige Kroaat Ivan Serdarusic geliquideerd. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 100 kilo cocaïne. De schutter, Čaba Der, die zowel de Hongaarse als de Servische nationaliteit heeft, werd vorig jaar veroordeeld tot levenslang voor twee liquidaties, waaronder die in de Amsterdamse Beethovenstraat.