Overvaller PC Hooftstraat bij de grens gepakt

Een man die vrijdagmiddag voor ruim een ton aan horloges roofde in de Amsterdamse PC Hooftstraat is in Duitsland bij een grensovergang aangehouden.

Winschoten

Duitse en Nederlandse politie hielden de man in samenwerking met de de Koninklijke Marechaussee aan net voorbij Winschoten. Dat was vrijdagavond laat tijdens een controle in een touringcar in Duitsland. Hij had een vuurwapen bij zich en kennelijk gestolen horloges. De horloges zijn volgens de politie waarschijnlijk buitgemaakt bij een gewapende overval.


Klant

Die overval vond rond 18.00 plaats bij één van de juweliers in de PC Hooftstraat. in Amsterdam. Een man kwam de exclusieve horlogezaak binnenlopen en deed zich voor als klant. Op een gegeven moment trok de man een vuurwapen en bedreigde het personeel. Hij wist een aantal horloges buit te maken en verdween lopend uit de omgeving. Het winkelpersoneel kwam met de schrik vrij.

Vele politie-eenheden hebben in de omgeving gezocht. Ook is in meerdere trams en bussen gekeken of daar de overvaller in zat. Er zijn videobeelden in beslag genomen. Volgens het Algemeen Dagblad had de buit een waarde van 125.000 euro en zaten de prijskaartjes nog aan de horloges.

De verdachte is ingesloten in Duitsland. Een officier van justitie van het parket Amsterdam zal zijn overlevering bij de Duitse justitie verzoeken.