Overvaller overleden na val UPDATE

Bij een gewapende overval op een supermarkt in de Dorpsstraat in Moerkapelle heeft dinsdagochtend een 20-jarige overvaller uit Delft na een val zijn nek gebroken. Hij is na behandeling in het ziekenhuis inmiddels overleden. Volgens De Telegraaf heeft de 62-jarige Sparwinkelier Dick Pak (foto) de overvaller van zich afgeslagen waarbij deze van een trap viel. Inmiddels heeft sectie vastgeld dat de man over overleden na een harde klap op zijn achterhoofd, waarschijnlijk na een val van de trap. De winkelier is inmiddels wegens hartklachten in het ziekenhuis opgenomen.

Nadat de 20-jarige jongen samen met een 19-jarige collega de winkel gewapend binnenging werd er twee keer geschoten. Het tweetal kwam binnen door ’s ochtends met de bakker die vers brood kwam brengen mee naar binnen te lopen. Hierbij kreeg het broodmeisje een pistool tegen haar hoofd.

In de supermarkt waren op het moment van de overval vier mensen aanwezig. Eén van de personeelsleden haalde geld uit de kassalades en gaf dit aan de overvallers. Vervolgens bedreigden de twee overvallers de aanwezigen en dwongen hen om de kluis te openen. Hierbij werd er twee keer geschoten met een vuurwapen. De winkelier en zijn zoon werden opgesloten in het kantoor, maar de zoon trapte een glazen deur in. In de vechtpartij die volgde viel de 20-jarige overvaller van de trap.

De tweede overvaller, die niet gewond raakte, is opgepakt.

Het OM zegt nog niets te kunnen zeggen over de precieze toedracht. De technische recherche was gisteravond nog bezig met een sporenonderzoek. Een woordvoerster van het OM zei tegen De Telegraaf één van de aanwezigen als verdachte te zien maar dat deze niet was aangehouden.

Volgens staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie wil het OM voortaan mensen die zichzelf met geweld verdedigen tegen gewelddadige inbrekers of overvallers het voordeel van de twijfel geven. Vroeger werden ze aangehouden.

Lees:

De Telegraaf.

Lees ook:

Juwelier doodt overvaller, OM laat hem vrij

Justitie: strafeis overvallen gaat omhoog

Burgemeester: ‘Sla overvallers maar verrot’