Overvallers Oosterhout gepakt

De politie heeft dinsdag twee mannen uit Oosterhout van 24 en 25 jaar aangehouden voor de gewelddadige overval op de Jumbo supermarkt op het winkelcentrum Arkendonk. Bij die overval werd op 17 januari 2014 gepleegd werd een automatisch geweer gebruikt. De 24-jarige zat al vanwege een ander strafbaar feit gedetineerd in het huis van bewaring in Grave. De 25-jarige verdachte werd door een arrestatieteam in Dorst in een auto aangehouden.

Geweer

Op het moment van de overval waren nog diverse personeelsleden en klanten in de winkel aanwezig. Twee overvallers stormden de winkel binnen, de één was gewapend met een pistool en de ander met een geweer. De overvaller met het pistool loste direct een schot in het plafond van de winkel. Twee caissières werden onder schot gehouden, een van hen moest de kassalades legen. De overvallers graaiden zelf ook nog twee lades uit de kassa's.

Kleding

Ze gingen er vandoor op een scooter. Meteen na de overval ging een Burgernet-melding uit. Dankzij verschillende getuigen kon de vluchtroute worden gereconstrueerd, waarbij diverse verbrande kledingstukken aangetroffen. In de programma's Opsporing Verzocht en Bureau Brabant werd de afgelopen weken ruim aandacht aan de overval besteed. Er kwamen 15 tips binnen onder meer over de aangetroffen kleding. De politie kwam de twee verdachten door uitgebreid tactisch en technisch onderzoek op het spoor.