Gelijkenissen overvallen Dordt en Groningen

De politie in Dordrecht zoekt uit of de overvallers die in Dordrecht op 15 december een juwelier neerschoten ook in andere delen van het land hebben geopereerd. Zo zijn er gelijkenissen met een overval in Groningen. Maar het is niet zo, zoals De Telegraaf vanmorgen schrijft, dat de politie vastgesteld dat er sprake is van een landelijk werkende bende Marokkaanse overvallers, zegt een woordvoerder van de politie. ‘Gelijkenissen zijn ons opgevallen dat is alles,’ zegt zij.

De 53-jarige man juwelier uit Zwijndrecht die op 15 december ernstig gewond raakte is weer aanspreekbaar. Hij ligt nog in het ziekenhuis maar zijn toestand is stabiel. De politie heeft hem inmiddels kunnen ondervragen over de overval.

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 21 december en een passantenonderzoek in de omgeving van de juwelier zijn tientallen tips binnengekomen die worden uitgezocht.

De scooter die is gebruikt heeft de politie tot op heden nog niet thuis kunnen brengen bij een persoon.

Bij de overval op de Iraaks-Nederlandse juwelier aan de Dordtse Voorstraat ontstond een schermutseling waarbij is geschoten. Het waren drie mannen ‘met een Noordafrikaans uiterlijk’, volgens de politie. Ze waren in het donker gekleed en droegen allen donkere mutsen maar waren niet gemaskerd.

De Telegraaf schrijft dat de overval in Dordrecht ‘hoogstwaarschijnlijk’ het slachtoffer is van een landelijk opererende Marokkaanse bende overvallers, maar dat is dus nog de vraag. Meer dan oppervlakkig contact tussen de politie van Groningen en Dordrecht is er niet geweest.

De drie overvallers in Groningen zijn gefilmd door beveiligingcamera’s. De teruggevonden scooter in Dordrecht zou gelijkenissen vertonen met de scooter die in Groningen is gebruikt.

Dit waren de overvallers in Groningen:

{youtube}p9BJwP-Edmg{/youtube}

ZIe De Telegraaf.