Overvallers Zaventem dachten geld te roven

De daders van de diamantroof op de luchthaven in Zaventem dachten dat ze geld meenamen in plaats van diamanten. Dat meldt het Belgische dagblad Het Nieuwsblad   op basis van gesprekken met rechercheurs. ‘Ze zaten daar met voor 37 miljoen euro aan diamanten, en ze wisten niet wat ze ermee moesten’, aldus een van hen tegen de Belgische krant.

Een week voor de diamantroof, die op 18 februari plaatsvond, werd met hetzelfde vliegtuig een grote lading cash geld vervoerd. Dat wisten de overvallers en ze dachten dat een week later opnieuw geld zou worden gevlogen. De koffers die ze toen meenamen, zaten echter vol met diamanten.

De daders wisten niet zo goed wat ze met de onverwachte buit aanmoesten. Volgens een van de rechercheurs heeft de zoektocht naar kopers van zo’n grote partij diamanten in ‘het milieu’ veel stof doen opwaaien.

In België werden 24 verdachten opgepakt. Zij ontkennen allemaal betrokken te zijn bij de overval. Zeven van hen verschijnen waarschijnlijk maandag voor de Brusselse raadkamer, die beslist over hun verdere aanhouding.

Daarnaast hebben de Belgen gevraagd om de uitlevering van een van de verdachten die in Frankrijk werd opgepakt. Hij wordt beschouwd als een van de uitvoerders van de overval.

Ook werden in Zwitserland twee mannen aangehouden. Het gaat om een advocaat en een zakenman die zich bezighield met vastgoed. Of om hun uitlevering ook zal worden gevraagd, is niet nog niet besloten. In Zwitserland werd ook een deel van de buit teruggevonden.

Lees ook:

31 arrestaties diamantroof Zaventem

Mogelijk vluchtauto’s diamantroof gevonden

Overvallers in Zaventem in uniform