Paarden en pistolen in beslag genomen

Een stallencomplex, zeven paarden en drie wapens zijn eerder deze week in beslag genomen in Rotterdam. Een 61-jarige man en zijn 32-jarige dochter uit Capelle aan den IJssel zijn gearresteerd op verdenking van witwassen. Het hele terrein werd volgens de politie gefinancierd door hennepteelt.

De politie rolde eind vorig jaar een hennepkwekerij op in de woning van de 61-jarige verdachte. Uit vervolgonderzoek bleek dat de man met de opbrengsten vermoedelijk de bouw van een stallencomplex had gefinancierd.

Paarden

Afgelopen dinsdag was er een inval op de manege. Het stallencomplex heeft een waarde van enkele tonnen en werd beheerd door de 32-jarige dochter. Alles werd in beslag genomen, waaronder zeven paarden, zadels, een vorkheftruck, een luchtdrukwapen en dure gereedschappen.

Vuurwapen

In de woning van de opgepakte verdachte troffen agenten twee pistolen aan. Tijdens de zoekingen werden er ook nog kentekenplaten van gestolen auto’s gevonden. In de woning van de buren van de 61-jarige werd nog een hennepkwekerij met ruim 100 planten gevonden.