‘Paarlberg bereidt herzieningszaak voor’

Zakenman Jan Dirk Paarlberg is een herzieningszaak aan het voorbereiden tegen de celstraf van vier jaar die hij opgelegd heeft gekregen vanwege witwassen. Volgens zakenblad Quote heeft Paarlberg Geert-Jan Knoops gevraagd of hij hem daarbij wil bijstaan. Afgelopen week werd Paarlberg uitgeleverd aan Nederland, waar hij zijn straf nu uit gaat zitten.

Paarlberg heeft aan Quote laten weten dat hij niets wil zeggen over vervolgstappen, advocaat Knoops zegt dat hij niet op de vraag kan ingaan. Knoops is gespecialiseerd in herzieningszaken; zo stond hij de twee mannen die onterecht bleken te zijn veroordeeld in de Puttense moordzaak bij.

Paarlberg werd veroordeeld bij rechtbank, gerechtshof en Hoge Raad voor het witwassen van 17 miljoen euro, die werden afgeperst door Willem Holleeder. Justitie was al sinds 2006 bezig in de zaak, maar Paarlberg was naar zijn villa in Frankrijk getrokken. Daar wist hij de rechter te overtuigen dat hij gezondheidsklachten had, zodat hij in zijn villa mocht blijven.