Paarlberg blijft voorlopig buiten de cel

De strafonderbreking van de voor witwassen veroordeelde Jan-Dirk Paarlberg is met dertig dagen verlengd door het ministerie van Justitie. Paarlberg heeft om medische redenen sinds december 2015 strafonderbreking.

Medische reden

In die maand is hij nog een maand in het penitentiair ziekenhuis in Scheveninge verpleegd. De exacte medische reden van de strafonderbreking is niet bekend. Hij is in het verleden behandeld voor onder meer prostaatkanker en longembolie. Maar het is niet bekend of de reden voor de huidige strafonderbreking te maken heeft met deze kwesties.

De Telegraaf schrijft dinsdagochtend dat het Openbaar Ministerie zich heeft verzet zich tegen verdere strafonderbreking omdat Paarlberg ook in de gevangenis medische zorg zou kunnen krijgen.

Verontwaardigd

De Telegraaf suggereerde eerder dat Paarlberg in werkelijkheid niet te ziek zou zijn voor detentie. De krant berichtte ruim een maand geleden op verontwaardigde toon dat hij was gefotografeerd op een boekpresentatie van zijn vriend Barry Hay. Advocaat Geert-Jan Knoops betwistte toen de juistheid van de strekking van dit artikel.

Paarlberg is in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar cel omdat hij volgens het gerechtshof zeventien miljoen euro, die Willem Holleeder heeft afgeperst van de vermoorde vastgoedondernemer Willem Endstra, heeft witgewassen.

Alle berichten over Paarlberg.