Paarlberg eist opschorting celstraf

De voor witwassen veroordeelde vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg (58) eist dat zijn gevangenisstraf tijdelijk wordt opgeschort. Hij wil noodzakelijke medische behandeling krijgen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Hij heeft een kort geding aangespannen bij de rechtbank in Den Haag.

Prostaatkanker

Volgens zijn advocaat Carry Hamburger-Knoops is Paarlberg ‘levensbedreigend ziek’. Hij lijdt aan prostaatkanker en wil zich door zijn eigen medisch team laten behandelen en opgenomen worden in het ziekenhuis. De vastgoedhandelaar zit momenteel zijn straf van vier jaar uit in de gevangenis in Lelystad. Hij zou geld dat Willem Holleeder van Willem Endstra afperste hebben witgewassen. Paarlberg heeft dat ontkend en zegt onschuldig vast te zitten. Hamburger-Knoops werkt samen met haar collega Geert-Jan Knoops aan een revisie van de zaak.

Ernst

Knoops-Hamburger stelt dat de medische dienst van de inrichting de ernst van de situatie onvoldoende onderkent. In oktober vorig jaar voerde Paarlberg al een vergelijkbaar kort geding dat hij verloor. Maar Justitie beloofde toen wel beterschap, aldus Hamburger-Knoops. ‘Als dat noodzakelijk zou zijn, zou Paarlberg altijd toegang hebben tot zijn medisch specialisten. Deze toezegging is volgens haar nu niet nagekomen.’ Het kort geding dient dinsdag.

Alle berichten over Jan Dirk Paarlberg.