Paarlberg gearresteerd in Frankrijk

De Franse autoriteiten hebben donderdagochtend op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) vastgoedhandelaar Jan Dirk Paarlberg aangehouden in zijn verblijfplaats nabij Saint-Tropez in Frankrijk. Paarlberg is deze week onherroepelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, die hij nog moet uitzitten. Nederland heeft om zijn overlevering gevraagd.

Paarlberg werd aangehouden tijdens een doorzoeking van zijn woning door de Franse autoriteiten. Deze doorzoeking vond plaats in het kader van een lopend onderzoek van het Openbaar Ministerie naar het vermogen van Paarlberg. De rechtbank Haarlem heeft in 2013 bepaald dat Paarlberg 25,7 miljoen euro aan wederrechtelijk verkregen vermogen moet betalen aan de Nederlandse staat. Deze ontnemingszaak loopt nog in hoger beroep.

De veroordeling in de strafzaak tegen Paarlberg is definitief geworden nadat de Hoge Raad afgelopen dinsdag het cassatieberoep van de vastgoedhandelaar heeft verworpen. Paarlberg heeft 4 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen voor onder meer het witwassen van 17 miljoen euro die is afgeperst van wijlen Willem Endstra, aldus het OM.

Lees alles over Paarlberg.