Paarlberg naar Europese Hof (VIDEO)

De veroordeelde zakenman Jan Dirk Paarlberg wil niet alleen een herziening van zijn zaak bij de Hoge Raad voor elkaar krijgen. Hij stapt ook naar het Europese Hof om zijn veroordeling van tafel te krijgen. Dat zei zijn advocaat in televisieprogramma Brandpunt. Paarlberg is op 3 september 2014 aan Nederland overgeleverd om zijn celstraf van vier jaar uit te zitten.

Jachthaven

In Brandpunt ontkende Paarlberg ten stelligste geld dat Willem Holleeder van Willem Endstra afperste e hebben witgewassen. 'Ik had totaal geen contact met hem', zo zegt Paarlberg in de uitzending over Holleeder. Het Openbaar Ministerie heeft dat contact ook nooit kunnen bewijzen en ook niet dat er geld van Paarlberg naar Holleeder zou zijn gegaan. Paarlberg houdt vol dat Endstra betalingen aan hem deed voor de afbetaling van belangen in de jachthaven in IJmuiden.

Politiek

Paarlberg, die vier jaar geleden voor het laatst de pers te woord stond, zei zondag in KRO Brandpunt dat hij geen eerlijke rechtsgang heeft gehad. 'Ik heb stellig de indruk dat dit proces heel erg politiek getint is. Dit was de eerste zaak in Nederland van een zakenman uit wat ze dan “de bovenwereld” noemen, die zogenaamd met de onderwereld verweten zou zijn. Ik kan u stellen, ik ben niet met de onderwereld verweven.'
 
In de uitzending geeft Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite zijn visie op de zaak.
Alle berichten over de Zaak-Paarlberg.