Paarlberg uit de gevangenis om ziekte

Zakenman Jan Dirk Paarlberg, die is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, is tijdelijk vrijgelaten vanwege medische omstandigheden. Hij zit daarom nu in zijn kasteel in Maarssen. Paarlberg moet eigenlijk nog 16 maanden van zijn straf uitzitten.

Advocaat Geert Jan Knoops vertelt tegen de Volkskrant dat specialisten binnenkort de situatie van Paarlberg zullen evalueren. Zij zullen kijken of Paarlberg geschikt is voor detentie. Justitie beslist uiteindelijk of en hoe Paarlberg zijn straf gaat uitzitten.

Prostaatkanker

Paarlberg vroeg eerder al of zijn straf opgeschort kon worden vanwege medische problemen. Hij heeft onder meer prostaatkanker. Anderhalve maand geleden heeft justitie besloten om Paarlberg naar huis te sturen zodat hij behandeld kan worden en in het ziekenhuis kan worden onderzocht.

De zakenman werd veroordeeld bij rechtbank, gerechtshof en Hoge Raad voor het witwassen van 17 miljoen euro, die werden afgeperst door Willem Holleeder

Paarlberg ging in cassatie tegen zijn straf en was in afwachting daarvan naar Frankrijk vertrokken. De Hoge Raad bepaalde in februari 2014 dat de zakenman de cel in moest. Het duurde zeven maanden voor hij werd uitgeleverd.