Paarlberg: verhaal is ‘lariekoek’

Jan Dirk Paarlberg is verrast door de publicatie in de De Telegraaf over het ‘openbreken van een kluis met miljoenen’ in Zwitserland. De Nederlandse justitie zou het geld op een geheime rekening van Paarlberg bij de UBS willen binnenhalen. ‘Het verhaal is lariekoek’ zegt Paarlberg tegen Crimesite.

Paarlberg zegt dat hij de recherche al in 2004 de afschriften van zijn rekeningen bij UBS heeft overlegd. ‘En op de rekening van Crédit Suisse ligt beslag door het Nederlandse Openbaar Ministerie.’

“Puur procedureel”

De Telegraaf meldde eerder dat Paarlberg zich binnen tien dagen moet melden omdat anders zijn bankgeheim wordt opgeheven. De krant meldt dat het Functioneel Parket heeft bevestigd dat er een rechtshulpverzoek aan Zwitserland is gestuurd om geld van de rekening van Paarlberg te innen.

De advocaat van Paarlberg zegt in het artikel dat de oproep aan Paarlberg om zich te melden ‘puur procedureel’ is, en dat Paarlberg niet van plan is om zich te melden of bezwaar zal maken tegen het opheffen van het bankgeheim. De informatie is immers al bekend, stelt Paarlberg.

Paarlberg is in 2012 tot vier jaar cel veroordeeld wegens oplichting, witwassen en belastingfraude. Volgens het gerechtshof heeft Paarlberg door Willem Holleeder van Willem Endstra afgeperste gelden witgewassen.