Paarlberg wil Euromast ook verkopen

Jan Dirk Paarlberg wil de Euromast gaan verkopen. Maar of de toren in Rotterdam ook echt in de etalage gaat, is nog niet duidelijk. Willem Tieleman, die de horeca in de mast exploiteert, zit de vastgoedmagnaat dwars. Dat schrijft zakenblad Quote. Paarlberg is veroordeeld voor het witwassen van 17 miljoen voor Holleeder en zucht onder beslagleggingen van justitie.

 

Paarlberg had een aantal jaar geleden een overeenkomst met de in 2010 overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Hij betaalde een voorschot van 1 miljoen in de vorm van een lening, met de Euromast als onderpand.

Met de dood van Kooistra ging de verkoop niet door. Paarlberg heeft meerdere malen toegezegd het voorschot terug te storten, maar heeft dat niet gedaan. De curator van het – failliete – bedrijf van Kooistra wil daarom de Euromast BV failliet laten verklaren. Nu wil ook Paarlberg de Euromast verkopen. Dat staat volgens Quote in het laatste faillissementsverslag.

Maar Willem Tieleman, die de horeca in de mast exploiteert, blokkeert de verkoop. Er zou eerst een arbitragezaak moeten worden afgerond tussen Tieleman en Paarlberg. Waar de zaak precies over gaat, is niet duidelijk; beide betrokkenen willen er niets over zeggen.

Wel is duidelijk dat Tieleman zegt dat hij de Euromast van Paarlberg heeft gekocht, terwijl de vastgoedhandelaar dat ontkent. De uitslag van de arbitragezaak wordt dit najaar verwacht.

Lees ook:

Paarlberg bijt van zich af

Het ‘grote drama’ van Jan-Dirk Paarlberg

Wie betaalt de 17 miljoen?

Paarlberg verkoopt Dakota-appartement