Pakjesdealers door politie op camera betrapt

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee verdachten aangehouden omdat ze volgens de politie pakjes cocaïne aan het dealen waren in het centrum van Utrecht. Op 1 september zagen medewerkers van cameratoezicht tegen 00.20 een drugsdeal in de Breedstraat.

Kopers

De dealer werd gevolgd en men zag dat er een tweede keer werd verkocht vanuit de auto op de kruising met de Wijde Begijnestraat. Surveillerende agenten gingen op aanwijzing van cameratoezicht ter plaatse. Ze hielden de auto met daarin een man en een vrouw staande, even verderop in het uitgaansgebied op het Janskerkhof. De verdachten zijn een 23-jarige man uit IJsselstein en een 24-jarige vrouw uit Amsterdam. De twee zijn ingesloten in het arrestantencomplex in Houten. Zij hadden geld en een paar ponypacks bij zich. Van de kopers van de drugs werd een verklaring opgenomen en de drugs zijn in beslag genomen.

1.300 ponypacks

In twee woningen in IJsselstein en Maarssen zijn er vervolgens huiszoekingen verricht. In de woning en bijbehorende berging in Maarssen werden in totaal bijna 25.000 euro, meer dan 1.300 lege ponypacks, wiet en brokken (vermoedelijk) cocaïne en verpakkingsmateriaal gevonden. Dit alles werd in beslag genomen.

De moeder van de mannelijke verdachte is een 54-jarige vrouw uit Maarssen. Zij woonde samen met haar zoon en schoondochter in een van de woningen. Ook zij is (door het aantreffen van de drugs) aangehouden.

Van de 23-jarige IJsselsteiner is afgelopen donderdag de voorlopige hechtenis met zestig dagen verlengd. De vrouwelijke verdachte is onder strikte voorwaarden geschorst en mag haar zaak in vrijheid afwachten.