Palm Invest-fraudeur opgepakt in Spanje

Palm Invest-fraudeur Remco Voortman (51) is afgelopen donderdag door de Spaanse politie gearresteerd aan de Costa Blanca. Dat heeft de Spaanse politie bevestigd aan De Telegraaf. Voortman stond op de opsporingslijst in verband met een grote belastingfraudezaak.

Ook zijn advocaat Marcel van Gessel zegt op de hoogte te zijn van de Spaanse politieactie. Voortman zal binnenkort naar Nederland worden overgeleverd. Er liep een Europees aanhoudingsbevel tegen Voortman omdat hij vorig jaar april in Nederland is veroordeeld tot vierenhalf jaar cel voor deelname aan een grootschalige belastingfraude.

Die zaak draaide om fictieve internationale handelsstromen waarbij stelselmatig btw werd ontdoken of illegaal geïnd. In dit geval werd er ter waarde van ongeveer 20 miljoen aan btw geïnd door de fraudeurs. Voortman kreeg zelf ruim een half miljoen euro.

Voortman woont al enkele jaren in het Spaanse L’Alfas del Pi, een dorpje aan de kust in de provincie Alicante.

Voortman zat met partner Danny Klomp achter het beleggingsfonds Palm Invest waarmee honderden beleggers werden opgelicht over investeringen in Dubai, ter waarde van ongeveer 24 miljoen euro. Van de totale inleg is slechts negen miljoen euro teruggevonden. Waarschijnlijk is het meeste geld uitgegeven aan luxe leven. Klomp en Voortman kregen vijf jaar cel.