Pand in Tilburg beschoten, Kalasjnikov op vluchtroute gevonden

Op de Korvelseweg in Tilburg is zaterdagnacht een kapperszaak en een woning daarboven beschoten. De politie heeft op de vluchtroute van de dader een Kalasjnikov gevonden. Het was de derde schietpartij in Tilburg in vier dagen tijd. De politie sluit een verband tussen de incidenten niet uit.

Kogelinslagen

Buurtbewoners hoorden zaterdagnacht rond 03.00 schoten aan de Korvelseweg in Tilburg. Een getuige die uit het raam keek zag iemand weglopen en in een kleine witte auto wegrijden. De politie vermoedt dat dit de vluchtauto van de dader is geweest. In de kapperszaak en woning daarboven aan de Korvelseweg werden kogelinslagen aangetroffen. Ook raakten er geparkeerde auto’s beschadigd. In het onderzoek naar de schietpartij vond de politie korte tijd later in de omgeving een Kalasjnikov op de openbare weg.

Derde incident

De schietpartij was de derde in vier dagen tijd in Tilburg. Donderdagmiddag werd er een auto beschoten in de Van Mierisstraat in Tilburg. Vrijdagochtend raakte een 42-jarige Tilburger gewond toen hij voor de ogen van zijn 10-jarig zoontje werd neergeschoten op de Dolomietenweide en afgelopen nacht werd het pand aan de Korvelseweg beschoten. Een rechercheteam doet onderzoek en sluit een verband tussen de verschillende incidenten niet uit.