Pand vastgoedhandelaar Amsterdam beschoten

Het kantoor van vastgoedbedrijf Cradle of Development (COD) in de Minervabuurt in Amsterdam is afgelopen weekend beschoten. In de ruiten van het pand zijn meerdere kogelgaten aangetroffen. Dat meldt stadszender AT5. In december 2016 werd ook al brand gesticht in het kantoorpand. 

Volgens een getuige zou er 6 keer op de ruiten van het gebouw zijn geschoten. Op straat zouden kogelhulzen zijn gevonden. Boven het kantoor wonen mensen; die verklaren zich grote zorgen te maken.

Van Veggel

Eigenaar van COD is de familie Van Veggel. De dertigers Tim en Bas en hun vader Hans van Veggel investeren via hun holding Timeless in talloze vastgoedbedrijven over de hele wereld. In Nederland bezitten ze rond de 1000 woningen. Ook hebben ze via verschillende bedrijven kantoorpanden in Nederland in hun portefeuille.

COD

Cradle of Development (COD) ontstond in 2010, als afsplitsing van vastgoedbedrijf Multi Development. Multi werd eerder opgericht door Hans van Veggel. Van Veggel senior werd in 2013 formeel verdacht van het niet of onjuist verstrekken van informatie, valsheid in geschrifte en witwassen. Hij trof een schikking met de Fiod. COD ontwikkelde onder andere De Nieuwe Boompjes in Rotterdam, de herontwikkeling van het UvA-pand aan de Mauritskade aan het Oosterpark in Amsterdam, Nautique Living met circa 900 woningen op voormalige NDSM-werf (ook in Amsterdam) en Motel One op de Zuidas.