Pandjeshuis Arnhem verdacht van witwassen

Justitie heeft beslag gelegd op sieraden ter waarde van 172.000 euro van een pandjeshuis, waar sierraden tegen geld gewisseld kunnen worden. De eigenaren worden verdacht van witwassen van crimineel geld van een criminele groep die verantwoordelijk zouden zijn voor 66 inbraken en gewelddadige berovingen. Dat meldt De Gelderlander. Een zoon van een van de eigenaren is een van de verdachten.

De criminelen komen voornamelijk uit de wijk ’t Broek. Ze zouden sieraden aan de 22-jarige zoon van een van de eigenaren hebben gegeven die waren buitgemaakt bij een overval op een 92-jarige vrouw. De ouders en de broer van de 22-jarige man zijn ook verdachte. De advocaat van de man zegt dat hij de sieraden op rommelmarkten had gekocht.

In totaal zijn er dertien verdachten. Zij worden verdacht van inbraken en twee gewelddadige roven. Justitie wilde de verdachten ook aanklagen voor deelneming aan een misdadige organisatie, maar die verdenking is losgelaten omdat het te veel tijd en energie zou kosten om die verdenking rond te krijgen.