‘Paniek’ bij schutter Zijtaart

De man die die in 2012 op een kickboksgala in Zijtaart begon te schieten handelde uit paniek. Dat staat in een psychiatrisch onderzoeksrapport dat op verzoek van de advocaat van Siamak S. is opgesteld ten behoeve van het gerechtshof Den Bosch dat de zaak in hoger beroep behandelt.

Vragen

Bij de schietpartij kwam kickbokspromotor Youssef Sabbahi uit Veghel om het leven en raakte diens broer zwaar gewond. Het gerechtshof in Den Bosch wil de deskundige die het rapport opstelde nog nadere vragen stellen. Dat zal gebeuren op een latere datum.

Bewijs

Verdachte Siamak S. (34) is vorig jaar veroordeeld tot zestien jaar cel voor doodslag en poging doodslag. Hij heeft verklaard dat hij tijdens een massale vechtpartij begon te schieten omdat hij bang dat zijn vrienden zouden worden doodgeslagen. Eerder heeft de rechtbank een beroep op paniek of op zelfverdediging afgewezen omdat zij daarvoor niet voldoende bewijs zag.

Düzgün

Het hoger beroep in de zaak tegen S. duurt inmiddels al bijna een jaar. De politie heeft verbanden onderzocht met de de zaak en de dood van Volkan Düzgün die vorig jaar werd vermoord. Düzgün was een vriend van S.. In die zaak staat een verdachte momenteel terecht voor de rechtbank.