Parachute-zaak: sex, leugens en videotapes

Woensdag was het de beurt aan Eindhovenaar Marcel Somers, om te getuigen in de geruchtmakende parachutemoord. Voor het assisenhof in Tongeren werd Somers ondervraagd door de rechters. Hij gaf daarbij intieme details over zijn driehoeksrelatie met de twee vrouwen. Video’s na de break.

Somers vertelde de rechters dat Els Clottemans, die hij ‘Babs’ noemde, leugens verkondigt en schuld heeft aan de dood van haar liefdesrivale Els van Doren: “Babs liegt over alles”. In het fatale weekend verbleven de drie in Somers’ appartement in Eindhoven. Somers deelde het bed met Els van Doren.

“Zaterdagochtend lagen Els en ik nog naakt in bed. Plotseling stormde ze (Els Clottemans, red.) de slaapkamer binnen en sprong ze op bed. Ik lag tussen Els en Babs. Dat duurde zo’n tien minuten. Ze verveelde zich en was zogezegd op zoek naar een haardroger. Volgens mij is ze na de sabotage in een bui van adrenaline de slaapkamer ingerend”, vertelde Somers.

Els Van Doren bleef tot zondagavond 12 november bij Marcel. Diezelfde avond kwam Babs weer onverwacht opdagen in Eindhoven. De drie zijn gaan poolbiljarten en ’s avonds vertrok Babs. Ze wachtte echter buiten totdat Van Doren bij Marcel wegging. “Plots stond ze weer voor mijn deur. Ze kleedde zich half uit en sprong op mij. We hadden seks, maar het was ruwe seks. Het was anders dan anders”, aldus Marcel Somers.

Zie ook: de volledige reconstructie van de parachutezaak