Verdachte parkeergarage-moord meldt zich

Er heeft zich een verdachte gemeld voor de moord op de 22-jarige Sergio Bisoina die op zondag 14 november 2010 is doodgeschoten in een parkeergarage van Hogevecht in Amsterdam-ZO. Een 29-jarige man heeft zich begin augustus op een politiebureau in Amsterdam gemeld, en is daarop direct aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Bisoina. De man zit de komende maanden vast op grond van die verdenking. Het motief is vermoedelijk drugsgerelateerd.

Het onderzoek is gedaan door een speciaal rechercheteam (TGO) van de Koninklijke Marechaussee omdat de recherche van Amsterdam-Amstelland de handen vol heeft aan lopende onderzoeken. Het onderzoek vind plaats onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam.

Gedurende het onderzoek heeft het arrestatieteam (B.S.B.) van de Koninklijke Marechaussee medio augustus nog twee verdachten in deze zaak aangehouden. Deze mannen mogen van de rechtbank het onderzoek in vrijheid afwachten. Ze blijven verdacht van betrokkenheid bij deze zaak. Bij diverse doorzoekingen van woningen zijn verdovende middelen en een automatisch vuurwapen met bijbehorende munitie aangetroffen.

Het rechercheteam sluit niet uit dat er in deze liquidatiezaak nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden.