Partij cocaïne in verborgen ruimte in auto op A16

Tijdens een politiecontrole is dinsdagavond in een verborgen ruimte in een auto een groot aantal blokken cocaïne aangetroffen. De bestuurder was een 24-jarige man uit België. Hij is aangehouden. In totaal vervoerde hij 100 kilo cocaïne.

ANPR-hit

De controle vond plaats op het Bagven Park naar aanleiding van een ANPR-hit op Rijksweg A16. Het ANPR-systeem had geconstateerd dat de auto met ongeldige Belgische kentekenplaten reed. Agenten van de verkeerspolitie kregen daarom dinsdagavond rond 18.30 een melding dat op de A16 een voertuig reed met vermoedelijk ongeldige kentekenplaten.

Ter hoogte van Prinsenbeek zagen ze de auto rijden in zuidelijke richting. De bestuurder kreeg een stopteken en het teken om te volgen. Er vond een controle plaats op de carpoolplaats aan het Bagven Park.

Afstandsbediening

Bij navraag van het kenteken bleek dat deze niet meer geldig was. Hierop werd de auto in beslag genomen. Tijdens het verdere onderzoek troffen de agenten in de auto een afstandsbediening aan waarna de achterbank bewoog en omhoog ging. Daarin werd de partij drugs aangetroffen. Hierop is de bestuurder hiervoor aangehouden en naar het cellencomplex gebracht. De auto is getakeld en wordt verder onderzocht.

Het ministerie van Justitie wil een wetswijziging doorvoeren die onder meer het rijden in auto’s met verborgen ruimtes strafbaar maakt.