Partijen coke van 392 en 81 kilo gepakt in Rotterdamse haven

De Douane heeft woensdagnacht tijdens een reguliere controle 1289 pakketjes aangetroffen met in totaal 392 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven. De drugs hebben volgens justitie een straatwaarde van ruim 29 miljoen euro.

Bananen

De drugs zaten verstopt in een container met dozen bananen. De container was afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en bestemd voor een bedrijf in Zuid-Holland. Dit bedrijf lijkt volgens het Openbaar Ministerie niets met de smokkel te maken te hebben.

81 kilo

Naast de vondsten tussen de bananen, hebben de Douane en de Zeehavenpolitie op zaterdag 7 oktober ook nog 81 kilo cocaïne onderschept. Daarbij zijn een 21-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 23-jarige man uit Rotterdam in de Waalhaven aangehouden. Zij zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat hun voorarrest wordt verlengd met twee weken.

Peru

De drugs zaten verstopt in een container met citrusvruchten en waren afkomstig uit Peru. De container was bestemd voor een bedrijf in Zuid-Holland, maar dit bedrijf lijkt volgens het OM niets met de smokkel te maken te hebben.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.