Partner Robert M. binnenkort vrij

Richard van O., partner van Robert M., komt binnenkort voorwaardelijk vrij. Hij heeft dan tweederde van zijn straf uitgezeten. Van O. werd in april van dit jaar in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 4,5 jaar voor seksueel misbruik van een 15-jarige jongen, medeplichtigheid aan het seksueel misbruik van één kind door Robert M. in de eigen woning en het bezit van kinderporno.

Van O. dient zich na zijn vrijlating te houden aan een aantal bijzondere voorwaarden die zijn gericht op de bescherming van de kinderen en hun ouders die slachtoffer zijn geworden van de Amsterdamse zedenzaak. Het Openbaar Ministerie (OM) doet verder geen mededelingen over wat die voorwaarden precies inhouden.

In die grote Amsterdamse zedenzaak werd hoofdverdachte Robert M. in het voorjaar door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot een celstraf van 19 jaar plus tbs met dwangverpleging. M. heeft tientallen zeer jonge kinderen misbruikt en ook beelden van dat misbruik gemaakt en op internet gedistribueerd. De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie had in hoger beroep 20 jaar cel en tbs geëist.

Lees hier alles over deze grote zedenzaak.