In Thailand opgespoorde langer vast

De 40-jarige Pascal G., die op 15 november werd aangehouden op Schiphol op verdenking van verkrachting, moet nog zeker negentig dagen in voorarrest blijven. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden bepaald. G. werd in Thailand opgespoord door misdaadjournalist John van den Heuvel waardoor de zaak landelijk bekend werd.

G. wordt ervan verdacht in 2001 een 11-jarig meisje te hebben verkracht. Het meisje is in 2002 bevallen. De moeder van het meisje deed in 2002 aangifte van verkrachting van haar dochter door de verdachte. De verdachte verbleef sindsdien in Thailand.

Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Thailand. Misdaadverslaggever John van den Heuvel spoorde de man in Thailand op. De Thaise politie heeft hem aangehouden als illegaal waarna de Thaise autoriteiten de beslissing hebben genomen om hem uit te zetten naar Nederland. DNA-onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft aangetoond dat de verdachte als vader van het kind kan worden aangewezen, aldus een bericht van het OM.