Passage-2 komt eraan

Dino Soerel is vandaag voor het eerst aanwezig tijdens een zitting van het grote Passage-proces. Zijn advocaat heeft gevraagd of hij nog voor andere zaken zal worden vervolgd en gedagvaard. Maar Officier van justititie Betty Wind liet dat in het midden, dat zal niet gebeuren in dit Passage-proces maar misschien wel in een volgend procoes Passage-2.

Betty Wind zei dat in deze zaak Soerel alleen zal worden vervolgd voor de moorden op Kees Houtman, Thomas vand er Bijl en lidmaatschap van een criminele organisatie. Maar Soerel is ook nog verdachte in de voorbereiding van de moorden op Atilla Ö. en Leen B., liquidaties die nooit zijn uitgevoerd, en hij is ook verdachte van de moorden op August Adjoeba en Nedim Imaç. ‘Die zaken zijn nog niet klaar’ zei officier Betty Wind. Wind zei niets over de stand van zaken in het onderzoek in die zaken, bijvoorbeeld of die onderzoeken al klaar zijn.

Wind nam het niet in mond maar de verdediging van Soerel wel: het tweede grote Passage-proces, naar onder meer de moord op de voorzitter van Türkiyemspor Nedim Imaç zit eraan te komen.