Passage: de getuige Holleeder zwijgt (UPDATE)

Een volgepakte beveiligde rechtbank op Schiphol kon Willem Holleeder niet verleiden tot het doen van enige uitspraak. De vele tientallen belangstellenden waren voor niks gekomen. Holleeder beriep zich op bijna elke vraag op zijn verschoningsrecht.

Opdracht

Hij hoeft geen vragen te beantwoorden waarmee hij zichzelf zou kunnen belasten. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat hij opdracht heeft gegeven voor verschillende moorden waarvoor de verdachten in de Passage-zaak terechtstaan, zoals de moorden op Kees Houtman en Thomas van der Bijl.

Weggevoerd

Dino Soerel, die wel verklaringen heeft afgelegd, onder meer over beweerd misbruiken van zijn naam door Holleeder bij afpersingen, vuurde vergeefs nog een spervuur aan vragen af.

De voorzitter van het gerechtshof vergeleek de vertoning met die van een ingezakte souflé. Hij informeerde bij Holleeder of deze wist wat een soufflé was. Holleeder:

Dat is om te eten toch?

Om 10.25 werd Holleeder weer weggevoerd. De vertoning had een kwartiertje geduurd.

Verklaringen

Willem Holledeer heeft in zijn eigen zaak inmiddels bij de rechter-commissaris verklaringen afgelegd. Hij wil dat die niet worden verspreid zolang het verhoor van zijn zussen en Sandra den Hartog nog gaande is.

Zie de #holleeder timeline op Twitter.

Rechtbank ziet bewijs (poging) moord Mieremet

‘Alsof mijn hart op de grond viel’

Vernietigende karakterschets van Holleeder

Astrid Holleeder was ‘ziek’ van praten met justitie (UPDATE)