Nieuwe getuige: La S. was bij moord Bethlehem UPDATE

{jcomments on}

Getuige en voormalig drugshandelaar Rob de W. zegt dat kroongetuige Peter la S. hem vertelde over de moord op Gerrie Bethlehem in 2002. Hij bestrijdt daarmee het verhaal van La S. zelf, die ontkent dat hij daarbij aanwezig was. De W. had nauw contact met zowel Gerrie Bethlehem als La S. en Jesse. R. dook tot verrassing van rechtbank en Openbaar Ministerie dinsdag plotseling op bij de zitting, nadat hij lang onvindbaar was geweest.

De W. woont in Marokko, maar had zich gemeld bij zijn advocaat.

Zijn verklaring is van belang omdat De W. precies zou moeten weten of de belangrijke kroongetuige Peter la S. de waarheid spreekt over de moord op Gerrie Bethlehem in maart 2002. Peter la S. heeft steeds gezegd niets te weten over deze moord. Maar er zijn aanwijzingen dat hij er wel meer over weet.

Medeverdachte Jesse R. zegt zelfs dat La S. Bethlehem zelf heeft doodgeschoten.

Als dat zo is kan dat het einde van de rol als kroongetuige van La S. betekenen want door zijn deal is hij verplicht de waarheid te vertellen over door hem gepleegde levensdelicten. Ook zijn betrouwbaarheid zal dan zeer sterk ter discussie komen te staan.

Eerder had Jesse R. ook al verteld dat drugshandelaar Bethelem – in zijn bijzijn – door LA S. was doodgeschoten na een mislukte gijzeling.

Een andere drugshandelaar, Arjen K., getuigde en paar jaar geleden en ondersteunde de versie van La S. Hij voegde dar nog aan toe dat Jesse R. juist de moord zou hebben gepleegd.

Maar er zit een zwak punt in die verklaring van K.

K. zei zich te baseren op wat Rob de W. hem tijdens een lange gezamenlijke gevangenschap had verteld. en was eindelijk Rob de W. in de gelegenheid zelf te getuigen.

Rob de W. zei vandaag dat K. de klok had wel had horen luiden en het verhaal deels goed weergeeft (‘hij zit er heel dicht bij’) maar dat hij hem toch verkeerd had naverteld.

Rob de W. zei aanvankelijk als bedreigde getuige F2 op te hebben willen treden maar heeft hij zelf ervoor gekozen op naam te verklaren omdat zijn naam toch al op internet was verschenen. En verder stond het hem tegen ‘stiekem’  te verklaren.

Lees ook:

Artikel 12 klacht om aangifte moord Bethlehem

Panorama: ‘Schoot Jesse R. Gerrie Bethlehem dood?’

Bethlehem moest dood om de hasj

Stoffelijk overschot in het kanaal