Peerke S. getuige over Bethlehem-moord

In het grote liquidatieproces Passage heeft zich Peter S. gemeld als getuige. Peter of “Peerke” S. vertelt van Jesse R. en Peter la S. te hebben gehoord dat die twee samen in 2002 Gerrie Betlehem (foto) in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal hebben gegooid. Kroongetuige Peter la S. heeft Bethlehem volgens S. doodgeschoten.

 

Vanmorgen meldden de advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef dat zich een nieuwe getuige bij hen had gemeld, na bemiddeling van een cliënt van hun kantoor die overigens met de Passage-zaak niets te maken heeft. Zij stelden voor de getuige direct ter zitting te horen.

De officier van justitie protesteerde. Het Openbaar Ministerie wilde de getuige niet onvoorbereid horen en wilden hem door de politie laten horen.

‘Dat meen je niet serieus, ik sta perplex’, riep La S. vanmorgen vanuit zijn afgeschermde kubus, toen de nieuwe getuige ter sprake kwam.

De getuige zegt onder meer dat Peter la S. hem heeft verteld hoe La S. en een tweede persoon het lijk van Gerrie Bethlehem, dat was gewikkeld in een dekzeil, in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal hebben laten glijden.

Er zijn twee anonieme getuigen in de Passage-zaak die hebben verklaard dat zij van Peter la S. hebben gehoord dat hij Bethlehem heeft doodgeschoten. Getuige Rob de W. zegt van La S. te hebben gehoord dat deze erbij was toen Bethlehem werd doodgeschoten.

Peter S. is in juli 2002 gearresteerd in een grote xtc-zaak. Hij heeft daarvoor acht jaar cel uitgezeten. Kort na zijn vrijlating is zijn Eindhovense woning beschoten met een automatisch wapen door onbekende daders.

S. mag zich van de burgemeester van Eindhoven niet in de buurt van zijn woning begeven omdat dit de veiligheid van de buurtbewoners in gevaar zou brengen.

Zie hier alle berichten over Gerrie Bethlehem.