Pastabar van zus crimineel beschoten

Afgelopen nacht is The Pastabar in de Abdijstraat in Antwerpen beschoten. Het restaurant is van Mehdia G., de zus van voormalig kickbokser Omar G. (foto), die zichzelf ook wel Patje Haemers noemt. Omar G. werd vorige week in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar cel voor drugshandel. 

Bij de beschieting vannacht zijn geen gewonden gevallen. Er is ook een filiaal van The Pastabar in Beveren.

Onkel Grijze

Begonnen als straatdealer werkte G. zich in korte tijd op tot leider van een bende die bijna een monopolie had in de Antwerpse drugsdistributie, aldus Belgische media. G. en zijn compagnon Souhail D. betrokken hun cocaïne bij Yasin El A., de oom van Souhail, die ook wel Onkel Grijze werd genoemd. Als groothandelaar had hij omvangrijke hoeveelheden cocaïne ter beschikking. Ook Nourdine D., een vertrouwenspersoon van Omar G., leverde grote hoeveelheden drugs aan de organisatie. G. en D. zorgden er vervolgens voor dat de zakken cocaïne verpakt werden in verbruikershoeveelheden voor de dealers op straat.

Barky en Patje Haemers

In de onderlinge communicatie gebruikten de leden van de criminele organisatie verschillende bijnamen. Omar G. bijvoorbeeld liet zichzelf Patje Haemers noemen, naar de grote Belgische gangster uit de jaren tachtig. Souhail D. werd Philippe Lacroix genoemd, ook al een vooraanstaand lid van de Haemers-bende. Het manusje van alles van Omar G. werd Hondje of Barky genoemd.

Rotterdam

De groep rond Omar G. en Souhail D. investeerde ook zelf in coketransporten, via de haven van Rotterdam. Volgens De Gazet van Antwerpen gebeurde dat via Salim E.J. In Zuid-Amerika kochten ze cocaïne voor de prijs van 5500 euro per kilo, terwijl die in Antwerpen voor bijna het tienvoudige werd verkocht, ongeveer 50.000 euro per kilo.

Tarik B.

De 30-jarige Omar G. wordt ook in verband gebracht met Tarik B. Naar de woning van deze havenmedewerker in de Van Heystveldstraat in Deurne werden in maart twee handgranaten gegooid. Tarik B. werd kort erna gearresteerd omdat hij betrokken zou zijn bij de smokkel van een partij van 400 kilo cocaïne.

Bij verstek

De voormalig kickbokser was in eerste aanleg bij verstek veroordeeld tot 7 jaar. Vorig jaar werd hij – nog steeds op de vlucht – door een agent herkend in een snackbar. Via een zogenoemd snelle responsteam van de politie van Antwerpen werd hij ingerekend. In hoger beroep werd hij kort geleden veroordeeld tot 5 jaar.