Patholoog betwijfelt zelfmoord Lesley Timmer

De forensisch patholoog-anatoom Frank van der Goot plaatst ernstige vraagtekens bij de zelfmoord van de 18-jarige Lesley Timmer uit Delft. Dat bleek zondagavond uit een tv-uitzending van ‘Vermoord in het Buitenland‘. Timmer werd in 2010 dood gevonden onder een viaduct in Luik met zijn handen en voeten gekneveld.

Timmer overleed vrij snel nadat hij werd gevonden bij de Kennedy-brug in Luik en kwam niet meer bij kennis. Familie van de Delftenaar dringt al jaren aan op nader onderzoek, maar de Belgische politie weigert dat. De familie is daarom zelf een onderzoek begonnen.

Eigen onderzoek

Gisteren was daar op RTL4 een reportage over te zien van misdaadverslaggever John van der Heuvel. Daarbij werd het lichaam opgegraven en opnieuw onderzocht door patholoog Van de Goot. Opvallend was dat de breuken die op een CT-scan te zien waren, niet geheel overeenkomen met een val vanaf een brug.  En het hersenletsel van Lesley bleek al 8 uur oud te zijn op het moment dat hij werd onderzocht in het Luikse ziekenhuis, terwijl dat 2 uur na zijn vermeende val was.  Van de Goot meent dat dit vragen oproept over het tijdstip en het wijze waarop de jongen is overleden.

Van Der Goot deed ook valproeven met een crash test dummy, waaruit bleek dat Lesley vermoedelijk geduwd is van de brug en niet zelf gesprongen. Een ander merkwaardig fenomeen is het feit dat de handen van de jongen waren vastgebonden, net als zijn voeten. Dat is niet ongewoon bij zelfmoorden maar dan alleen als ze in het water springen, om te voorkomen dat ze nog kunnen gaan zwemmen. Lesley Timmer had ook een schram aan zijn armen wat erop zou kunnen wijzen dat hij heeft geprobeerd de veter die de handen bond los te wringen.

Heropening

De vader heeft advocaat Sébas Diekstra in de arm genomen en wil nader onderzoek naar de zaak. Hij wijst erop dat zijn zoon voordat hij in 2010 verdween angstig was en zich bedreigd voelde. Hij sprak in cryptische termen dat hij zich ‘een pion op een schaakbord’ voelde. Uit het tv-programma gisteravond werd duidelijk dat de Delftse politie een verzoek aan de Luikse collega’s zal doen om de zaak heropend te krijgen.

Zie ook:

De uitzending van ‘Vermoord in het Buitenland’

Lichaam Lesley Timmer opgegraven

Advocaat eist dossier in zaak Lesley TimmerD

Nabestaanden Lesley Timmer naar de rechter

Dna-spoor in zaak Lesley Timmer

Val Lesley was mogelijk geen zelfmoord