Patrick S. veroordeeld tot levenslang

Partick S. is donderdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij zou onder meer verantwoordelijk zijn voor de moord op Farida Zargar, de dood van Nanda Kerklaan en een poging tot moord op een Poolse man. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Naast de levensdelicten is de 35-jarige Patrick S. uit Spijkenisse ook veroordeeld voor het bezit van kinderporno en een aantal roofovervallen.

Farida Zargar

De 21-jarige Farida Zargar verdween in augustus van 2010 spoorloos in de omgeving van het Mallebos in Spijkenisse. Ruim een jaar lang werd intensief naar haar gezocht. Over S. kwam een melding binnen bij Meld Misdaad Anoniem.

Toen S. en een medeverdachte een jaar na de verdwijning werden aangehouden voor een straatroof vonden agenten bij de doorzoeking van het huis van S. onder andere de tas van Farida. Uiteindelijk wees S. de plaats aan waar hij haar had begraven, in het Spijkenisser Mallebos.

Nanda Kerklaan

De 43-jarige Nanda Kerklaan werd begin 2010 gevonden in een sloot langs de Malledijk in Spijkenisse. Destijds werd niet duidelijk of de vrouw slachtoffer was van een ongeval of een misdrijf. Later bleek volgens justitie dat Patrick S. ook verantwoordelijk is voor haar dood.

Patrick S. zou een aantal delicten samen met medeverdachte Timothy S. hebben gepleegd. Het OM vroeg echter vrijspraak in de zaak Nanda Kerklaan en verdacht hem niet van betrokkenheid bij de moord op Farida Zargar. De zaak tegen Timothy S. werd apart behandeld. het OM eiste een straf van zes jaar en tbs tegen hem. Dat voor onder meer de betrokkenheid bij de poging tot moord op een Poolse Man.    

Tijdens de inhoudelijke behandeling deed S. er grotendeels het zwijgen toe. S. heeft niet mee willen werken aan een psychiatrisch onderzoek. De rechtbank heeft S. donderdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, zoals ook was geëist door het OM.

Lees hier alles over deze zaak.