Pedo-agent veroordeeld voor ontucht

De rechtbank Gelderland heeft twee mannen uit Lathum veroordeeld tot 3 jaar cel voor ontucht met een minderjarige jongen en het maken van kinderporno. De mannen, van 41 en 49 jaar,  hadden een jongen van 12, die regelmatig bij hen logeerde, sexueel misbruikt. Een van hen was politieman.

De mannen vormen samen een stel. Zij hebben tussen 2013 en 2015 meerdere keren seksuele handelingen verricht met de toen 12-jarige jongen. De mannen waren naaste vrienden van de ouders van het slachtoffer. Als gevolg van deze zaak is de politieman ontslagen. Hij werkte op de meldkamer van de politie

Problemen

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Na hun gevangenisstraf moeten de mannen zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen voor hun psychische problemen. Ook mogen zij een half jaar niet in de buurt van de woning van het slachtoffer komen. Tot slot moeten de mannen een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer van bijna 8.400 euro. Deze bestaat uit materiële schade en smartengeld.