Pedo-zaak krijgt nieuwe naam (UPDATE)

Het onderzoek naar de 48-jarige Frank R. uit Cuijk, die ervan wordt verdacht ongeveer 300 meisjes tussen de 10 en 17 jaar via internet te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handeling met zichzelf voor de webcam, heeft een nieuwe naam gekregen. De oude naam van het onderzoek, Ellikom, is vernoemd naar een Belgische plaats, maar dat zorgt voor verwarring in deze zaak. Bijna alle slachtoffers uit België zouden inmiddels zijn geïdentificeerd.

(Foto: archief)

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er geen enkel verband tussen de eventuele slachtoffers en de plaats Ellikom in België. Er was nogal onrust ontstaan in het Belgische plaatsje omdat het OM eerder aangaf dat er mogelijk ook meisjes uit België slachtoffer zijn geworden van Frank R.

Op verzoek van de burgemeester van Ellikom is inmiddels besloten de naam van het zedenonderzoek te veranderen. Het onderzoek heet vanaf nu Saturnus.

Een woordvoerder van de federale politie heeft aan het Belgische persbureau Belga laten weten dat bijna alle slachtoffers uit Belgë inmiddels zijn geïdentificeerd. Het is niet bekend om hoeveel meisjes het gaat.

De zedenzaak van Frank R. kwam afgelopen week naar buiten. De man uit het Brabantse Cuijk zit al enige tijd vast op verdenking van onder meer Grooming, maar het OM heeft de zaak niet eerder bekend gemaakt.

Lees ook:

Pedofiel ontsnapte bij politie