Personeel bank gegijzeld bij overval

Een 33-jarige man heeft vrijdagmiddag een bankfiliaal aan het Plein ’40- ’45 in Amsterdam-Geuzenveld heeft overvallen en daarbij korte tijd het personeel van deze bank gegijzeld. Tijdens de overval dreigde de overvaller met een vuurwapen.

Vluchten

Op enig moment wist iemand de bank uit te komen en de politie op de hoogte te brengen van de overval. De politie ging bij de bank naar binnen en werd geconfronteerd met de overvaller die op dat moment een personeelslid gijzelde. De overvaller werd de ruimte gegeven om te vluchten zodat de kans bestond dat de gegijzelde ongedeerd zou blijven. Op zijn vlucht, die hij te voet deed, liet hij de gegijzelde los.

Geschoten

De verdachte werd achtervolgd en tijdens die achtervolging is er op enig moment door de politie geschoten. Direct hierop kon de man worden aangehouden. In deze zaak zijn meerdere goederen in beslag genomen waaronder een pistool. Inmiddels zijn meerdere aangevers en getuigen gehoord. De verdachte is in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De overvaller naam geen geld mee. Hij is van buitenlandse komaf en hij wist kennelijk niet dat de beveiliging dusdanig is dat het bankpersoneel nooit bij bankbiljetten kan komen, aldus de politie. Alleen met een bankpas en een pincode kan geld worden opgenomen.