Persoonsverwisseling: man twee keer vast

Een man is twee keer ten onrechte opgepakt voor een dodelijke steekpartij in Rotterdam, omdat hij is verwisseld met de echte moordenaar. Dat meldt RTV Rijnmond. Woensdag deed de politie met getrokken vuurwapens een inval bij hem in huis, een paar dagen later werd hij aangehouden in zijn auto.

Jeffrey K. kreeg eind juni ruzie met zijn ex-partner en stak haar neer. Een vrouw die tussenbeide kwam, werd doodgestoken. De dader is nog altijd voortvluchtig.

Om een onbekende reden is het kentekennummer van de Rotterdammer John Fonseca in het dossier van de moord terecht gekomen, terwijl hij daar niets mee te maken heeft. Na de eerste inval zou het nummer uit het dossier verwijderd moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Daarom werd Fonseca zaterdag opnieuw met getrokken wapens aangehouden.

De politie erkent dat er een grove fout is gemaakt, maar Fonseca staat mogelijk nog als vuurwapengevaarlijk geregistreerd. De Rotterdammer wil zwart op wit een bevestiging dat hij uit alle dossiers is verwijderd.