Peter de Vries praat met de VARA

Misdaadverslaggever Peter de Vries is gestopt met zijn programma op SBS6, maar hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een ander soort ‘eigen’ programma wel ziet zitten. Hij heeft nu zelf laten weten dat er een positief gesprek is geweest met de VARA om een serie te maken over de schending van kinderrechten.

 

 

De serie zou volgens De Vries onder meer moeten gaan over kinderarbeid en prostitutie. Dat laat hij woensdag weten via twitter. Hij benadrukt dat er nog niets rond is, maar dat het gesprek met de VARA positief was. Er zijn ook gesprekken geweest met meer zenders en producenten, waaronder met zijn oude werkgever SBS.

VARA-directeur Frans Klein heeft woensdagmorgen bevestigd dat er gesprekken zijn geweest met De Vries en dat de kans groot is dat het programma er komt. ‘De Vries wil graag een programma maken over internationale kinderarbeid. Na een eerste gesprek dat ik met hem had, dacht ik, ja, dat moeten we als VARA laten zien; dit heeft wereldwijd zo’n grote impact’, zegt Klein tegen het AD.