‘Peter H. kon makkelijk ontsnappen’

De ontsnapping van Peter H., twee weken geleden in de PI in Vught, blijkt vrij simpel te zijn gegaan. In de Nederlandse gevangenissen is het namelijk makkelijk om de tralies van de celramen weg te halen. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag op basis van verklaringen van medewerkers van de PI.

Maandag 24 februari bleek dat Peter H., in 2007 veroordeeld voor de moord op de 15-jarige Melanie Sijbels uit Geldrop, uit zijn cel in de PI Vught was verdwenen. Er werd meteen een grote zoekactie op touw gezet, maar H. bleek nog op het terrein te zijn.

Er loopt op dit moment een onderzoek naar de ontsnapping cq verdwijning van H. Gevangenispersoneel van de PI zegt tegenover De Telegraaf dat het makkelijk is om de tralies voor het raam weg te krijgen. De tralies zouden namelijk vastzitten met gewone schroeven en niet met antidiefstalmateriaal. Als gevangenen dus in het bezit komen van een schroevendraaier, zijn ze al een heel eind.

Een medewerker van de PI Vught zegt daarover in De Telegraaf: ‘Tot nu toe heeft dat nooit problemen gegeven. Maar als je lang genoeg nadenkt over ontsnappingsmogelijkheden, dan kom je een keer op deze mogelijkheid.’