Peter Madsen spreekt zich tegen in moordzaak Wall

Zijn wisselende verklaringen kunnen hem wel eens fataal gaan worden. Aanstaande woensdag doet de Deense rechter uitspraak in de moord op journaliste Kim Wall. Uitvinder Peter Madsen sprak zichzelf voortdurend tegen bij de politie.

Kop kosten

Eerst had hij haar aan wal afgezet, daarna was er een luik op haar hoofd gevallen, en tenslotte was ze gestorven aan een vergiftiging door de uitlaatgassen van zijn onderzeeër. De voortdurend aangepaste verklaringen van de Deense uitvinder Peter Madsen kunnen hem wel eens de kop gaan kosten in de rechtszaak, waarin hij wordt verdacht van de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall (30). Dit schrijft de Britse krant The Guardian Zij werd in augustus 2017 vermist. Later werden stukken van haar lichaam in zee gevonden. Haar hoofd was van haar romp gescheiden. Wall was met Madsen meegevaren op zijn zelfgebouwde onderzeeër, om er een reportage over te schrijven.

Mond houden

Niet lang voor de moord had de 47-jarige Madsen ook gespeculeerd over hoe moeilijk hij zijn mond zou kunnen houden, mocht hij verdacht worden van een moord, bijvoorbeeld op zijn buurvrouw. Tijdens de rechtszaak bleek ook dat Madsen tientallen filmpjes had bekeken van vrouwen die werden mishandeld. Tot aan een filmpje dat hij de dag voor de vermeende moord bekeek op zijn telefoon, dat liet zien hoe de keel van een vrouw werd doorgesneden. Madsen had toen al de woorden ‘meisje’ en ‘onthoofd’ ingetikt ik Google.

Overigens is er in het bloed van Wall geen koolmonoxyde gevonden, wat Madsens vergiftingstheorie ondermijnt. Lastig voor de aanklager is dat de exacte tijd van het overlijden van Wall niet exact kon worden vastgesteld. Justitie eist levenslang tegen Madsen voor de moord op Wall.

Lees hier meer

Levenslang geëist voor duikbootmoord

Politie vindt hoofd en benen Zweedse journaliste

Snuff movies op computer duikbooteigenaar

Romp van vermiste Zweedse journaliste